Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Juli recept på Sommarpasta med Färska Grönsaker

  • Beskrivning: En enkel pastarätt med säsongens färska grönsaker, perfekt för varma dagar och somriga luncher.
  • Nyckelord: "sommarpasta""pastarecept""färska grönsaker"

 

Ingredienser

  • 400 g pasta (t.ex. fusilli eller penne)
  • 1 zucchini, skivad
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 gul paprika, tärnad
  • 200 g körsbärstomater, halverade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk olivolja
  • En näve färsk basilika, grovt hackad
  • Salt och peppar
  • Riven parmesanost (valfritt)

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Värm olivoljan i en stekpanna och fräs vitlöken i cirka 1 minut.
  3. Tillsätt zucchini och paprikor och stek i 5 minuter tills grönsakerna börjar mjukna.
  4. Lägg i körsbärstomaterna och låt dem mjukna något utan att tappa formen.
  5. Blanda de varma grönsakerna med den nykokta pastan och vänd ner basilikan. Smaka av med salt och peppar.
  6. Toppa med riven parmesan om så önskas.

Tips

  • Använd färska grönsaker och servera direkt för att bevara den fräscha smaken.
  • Lite citronsaft kan ge en extra fräschör till rätten.

 

Juli: Sommarpasta med Färska Grönsaker

Jag älskar att laga sommarpasta med färska grönsaker när temperaturen stiger. Senast jag lagade den, blev den en hit på en picknick – med den fräscha smaken från körsbärstomater, basilika och zucchini som gav en lätt och smakrik pastarätt. Ett recept som verkligen fångar essensen av sommarens färg och friskhet.


Webmaster Jim Admin
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N
     
   
 
 
 




Annonsera här!!