Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
6-7 hg kycklingfile
6 skivor bacon
kajennpeppar
salt och vitpeppar
smör att steka i
1 st purjolök
1 msk kalvfond
1-2 msk kinesisk soja
1 msk wok sauce
2 dl creme fraiche
1 brk ananasringar 560 g i eget spad
1 banan
Gör så här.
1. Skär filen i 3 cm breda skivor och dela i 2-3 bitar.
Dela kycklingfilen först på längden, sedan i 3-4 bitar.
Skär baconen i små bitar. krydda med kajennpeppar,
salt och vitpeppar. Fräs bitarna i smör och tillsätt den
grovstrimlade purjolöken. Spar en bit purjolök till garnering.
2. Vänd ner kalvfonden, sojan och woksåsen. Spä med lite spad
från ananasen och låt grytan småputtra i 10 minuter.
3. Rör ner creme fraichen, ananasen i bitar och bananen skuren i skivor.
Låt allt koka ihop några minuter och smaka av med mer kryddor.
Strimla lite purjolök tunt och strö över.
Servera med ris och bröd.