|
|
Kinagryta
4 port
500 g fläskkött, t.ex. skinkstek
1 gul lök
1 paprika
1 burk ananasringar, 550 g
1 msk vinäger
1 msk äkta soja
½ - 1 tsk ingefära
2 tsk potatismjöl
½ dl vatten
sambal oleke efter smak o hetta
salt o svartpeppar
Gör såhär:
Strimla köttet. Skala och hacka löken. Strimla paprikan. Koka upp 2 dl av ananasjuicen (från burken med ananasringar), vinäger, soja, kardemumma och ingefära i en kastrull.
Lägg i löken och låt koka någon minut. Lägg i köttet och paprikan och låt grytan koka ca 10 minuter.
Blanda potatismjöl och vatten. Häll redningen och låt grytan koka upp. Smaka av med salt och peppar. Skär ananasringarna i bitar och blanda ner i grytan strax före servering. Servera med ris och sallad
(' ')
|
|