|
|
Potatischeesecake
POTATISCHEESECAKE
8 bitar
Servera den varm med skivad pastrami eller skinka även god på ett Buffe´bord. Tycker den är användbar till det mesta
700 gr Kokt potatis
400 gr Färskost t ex Philadelphiaost
3 st Ägg
2½ dl Creme Fraiche
300 gr Riven Västerbottenost
6 st Salladslökar
Salt
Peppar
GARNERING
200 gr Färskost med gräslök
9 st Stora Kapris
Mejram
Paprikabitar
Smörj en rund form med löstagbar kant. Skala och skär potatisen i skivor. Mixa samman färskost, ägg och creme fraiche. Rör ner den rivna osten. Skär salladslöken i tunna skivor. Varva potatis, oströra och lök i formen. Salta och peppra mellan varven.
Ugnsbaka i 175 grader 40 – 50 min. Tills den fått fin färg och stelnat.
Garnering
Spritsa på färskost och garnera med kapris, mejram och paprikabitar
Hittat receptet i en gammal Året runt för länge sedan. Lovar att den är både festlig och god
|
|