Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Sommarskorpor

Sommarskorpor

150 gr margarin
5 dl lättmjölk
50 gr jäst
10 dl fyra sädesslag
3-4 dl vetemjöl
1 tsk salt
½ dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk brödkryddor

Smält fettet. Tillsätt mjölken och låt den bli 37°. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet och alla övriga ingredienser. Arbeta ihop till en deg. Jäs den övertäckt i bunken ca 45 min. Ta upp degen på bakbord och arbeta den lätt. Dela degen i 5 bitar, rulla dem till smala längder och lägg dem på smord plåt.
Pensla lite olja på sidorna av längderna så de inte fastnar i varann under jäsningen. Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt in plåten i 250°, sänk genast till 200o och grädda ca 20 min. Låt längderna svalna på galler under bakduk. Dela dem på längden och skär dem till smala eller breda lång- skorpor. Lägg dem på plåtar. Rosta skorporna i 200° tills de får lite färg.
Eftertorka sedan i 75 – 100° 1 1/2 - 2 timmar. (Två plåtar kan stå i ugnen samtidigt, låt dem byta plats efter halva tiden.)



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N