Recept

  Kommentarer av lovisa


Hej,



La in ett recept på Cafe de Paris sås om det kan passa?



Mvh

Lovisa


Visa artikel


Engelsk fruktkaka

Engelsk fruktkaka



200 gram russin

1 burk röda & 1 burk gröna coctailkörsbär, tillsammans 190-200 gram +spadet

100 gram dadlar eller fikon

50 gram syltade apelsinskal

50 gram suckat

100 gram hasselnötter

3/4 dl konjak, whiskey eller mörk rom

225 gram smör

4 ägg

2½ dl socker

4½ dl vetemjöl

1 tsk kanel

1 tsk ingefära

½ tsk kryddnejlika

1 msk kakao



Halvera körsbären, hacka dadlarna/fikonen. Lägg all frukt att dra i alkoholen och körsbärsspadet minst två timmar, gärna över natten. Täck över bunken de står i! Rör rumsvarmt smör och socker mjukt och blanda i äggen, ett i sänder. Blanda mjöl, kryddor och kakao. Hacka hasselnötterna grovt och blanda i. Rör ner frukten så den blir väl mjölad runt om. Häll mjölblandningen i äggsmeten. Häll i smord, bröad sockerkaksform (1½-2 liter) och grädda längst ner i ugnen på 175 grader knappa två timmar. Låt svalna i formen, packa in i folie óch förvara svalt.



En underbar kaka till julen som håller länge och helst skall få mogna någon vecka! Ät den i tunna skivor för den är mycket mäktig...



Receptet är saxat från nätet och är från Matdax 14/12 2002


Visa artikel


Re: päronmos

="kettil"
är det någon som har ett bra recept på päron mos

Maggan




Denna frågan puffar jag gärna upp en bit Very Happy Är oxå intresserad av det.

/Lovisa


Visa artikel


Citron- och limemarmelad

Hej,



Kanske inte riktigt vad du sökte men det här verkade enkelt och gott, receptet hittade jag på DanSukkers hemsida



Citron- och limemarmelad

3 lime

1 citron

4 1/2 dl vatten

7 dl Dansukker Syltsocker



Mixa frukterna. Blanda med vatten i en kastrull och koka i 10 minuter.

Tillsätt syltsockret och koka i 5 minuter.



/Lovisa


Visa artikel


"Ungfan"
[quote"lovisa"]Hej,



Om det inte står nåt annat har i alla fall jag antagit att det är ugnens långpanna som gäller (vad den nu har för storlek )



I vissa fall står det ju ex 20*30 osv och då vet man ju...



Sen får man ju vara kreativ ibland om man inte har exakt rätt form



/Lovisa




Jag har en megastor ugn, så min långpanna är större än exv pappas, som har en ugn som är mer "normal".



Hej där,



Måste tillägga här att jag har en "normalstor ugn" och därför inte mätt min långpanna Tänkte inte på att det fanns större ugnar och långpannor... För min del har recepten funkat bra nämligen... Hur gör du med långpannerecept?


Visa artikel


Hej,



La in ett recept på ananaspj från mina gömmor Very Happy

Ananaspaj



Hoppas det blir bra!



/Lovisa


Visa artikel


Re: Hur stor

="Mia"
form bör det vara ungefär till denna satsen?

Från en som älskar mums-mums.




Har inte hunnit baka dom själv än men gisar på en långpannas storlek *ler*


Visa artikel


Kokosmums

detta kanske kan vara nåt liknande det du söker, fast dessa är med kokos...



https://www.receptbankenskokbok.se/viewtopic.php?p=2881#2881


Visa artikel


Hej,



Om det inte står nåt annat har i alla fall jag antagit att det är ugnens långpanna som gäller (vad den nu har för storlek :wink: )



I vissa fall står det ju ex 20*30 osv och då vet man ju...



Sen får man ju vara kreativ ibland om man inte har exakt rätt form :lol:



/Lovisa


Visa artikel


Skinkfrestelse-recept

Hej här är ett länk till ett recept i alla fall!



https://www.receptbankenskokbok.se/viewtopic.php?p=2873#2873



/Lovisa


Visa artikel


Recept på långpannebröd

Hej,



Om du kikar in under kategorin mjuka kakor finns det en hel del långpannerecept där.



Jag gjorde en avancerad sökning på långpann* i kategorin Mjuka kakor och hittade 43 st olika...



Hoppas du hittar nåt gott!



/Lovisa


Visa artikel


Hej



Hoppas du gillar sajten!



Här är en länk till ett recept på äppeldricka

https://www.receptbankenskokbok.se/viewtopic.php?p=1276&highlight=%E4ppeldricka#1276





/Lovisa


Visa artikel


Inlagt recept på Moussaka

Hej,



Har lagt in ett recept på Vegetarisk Moussaka. Hoppas det blir bra


Visa artikel


Hemgjord mandelmassa

Hemgjord Mandelmassa



0,5 dl vetemjöl

1 dl grädde

200 g sötmandel

ca 1,5 dl florsocker (från 1 till 2 dl beroende på smak)



Blanda mjöl och grädde i en gryta och koka upp under omrörning tills mjölblandningen blivit "degig". Låt degen svalna. Skålla och riv mandeln, blanda med florsockret. Obs! Låt mandeln torka något efter skållningen innan den rivs. Blanda mjöl/grädde-degen med mandel/florsocker. Klart!


Visa artikel


Matbröd på dinkelmjöl

Matbröd på dinkelmjöl



50gr jäst

6,5 dl vatten, 37 grader

½ msk salt

1/4 dl äppelcidervinäger

1 dl rapsolja

1 dl dinkelkorn, kokta

1,2-1,5 kg dinkel fullkornsmjöl



Smula ner jästen i det ljumma vattnet och rör om. Blanda i övriga ingredienser. Blanda ner mjölet till en slät och jämn smet, låt jäsa 1 tim under bakduk. Smörj en långpanna, tryck ut degen i pannan och skär i limpar eller rutor med en bröad kniv. Jäs ytterliggare i 45 min. Grädda brödet i 175 gr ca 45 minuter. Låt brödet svalna under bakduk, extra viktigt med fullkornsmjöl.



Vill du ha ett ljusare bröd så kan du ta hälften sikt och hälften fullkornsmjöl.



Receptet är saxat från http://www.giboden.se


Visa artikel


Småfrallor bakade på dinkelmjöl (ca 20 st)

Småfrallor bakade på dinkelmjöl (ca 20 st)



5 dl ljummet vatten

½ pkt jäst (25 gram)

½ dl solroskärnor

½ msk salt

1 msk sirap

1 msk olivolja

2 rivna morötter

1,3 l dinkel-fullkornsmjöl

ca 2 msk solroskärnor för garnering



Lös upp jästen i ljummet vatten. Blanda ner alla ingredienser utom mjölet i en degbunke och rör om, tillsätt ca 12 dl av mjölet i omgångar och arbeta degen tills den är fast och smidig. (Spara resten av mjölet till

själva utbakningen.) Låt degen jäsa under en handduk på dragfri plats i ca 40 minuter. Häll ut degen på mjölat bakbord. (Det är nu du använder resten av mjölet). Knåda degen smidig och forma den till en rulle. Dela upp rullen i ca 20 bitar och rulla bitarna till runda bullar. Låt bröden jäsa på plåt med bakplåtspapper och under handduk i ca 30 minuter. Medan de jäser sätter du på ugnen på 225 grader. När bröden är färdigjästa penslar du dem med vatten och strör över solroskärnor. Grädda bröden i ca 10 - 12 minuter. Njut gärna de här härliga småfrallorna nybakade med ett gott pålägg. Det går dock alldeles utmärkt att frysa bröden och ta fram så många man behöver åt gången.



Receptet hittades på http://www.glykemiskt-index.info/


Visa artikel


Chokladbiskvier (ca 30 st)

Chokladbiskvier (ca 30 st)



400 g mandelmassa

2 dl Finkornigt Strösocker

3 äggvitor



Fyllning

300 g smör eller margarin

2½ dl Flor med chokladsmak

2 tsk Vaniljsocker med äkta vanilj

3 äggulor



Smaksättning

3 msk Nescafé + 1½ msk hett vatten eller

1-2 msk konjak, punch eller rom eller

rivet skal av 1 apelsin



Garnering

200 g mörk choklad

25 g kokosfett



Riv mandelmassan. Blanda i socker och äggvitor. Klicka ut smeten på plåtar med bakpapper. Jämna till kakorna upptill. Låt stå i rumstemperatur i 30 min innan de gräddas mitt i ugnen i 175° i ca 15 min. Låt kallna på plåten. Rör matfett, flor och vaniljsocker mjukt. Tillsätt gulorna, en i sänder. Blanda i någon av smaksättningarna. Bred eller spritsa krämen på kakorna. Ställ kakorna i frysen i 15 min. Smält chokladen och kokosfettet över vattenbad. Doppa fyllningen på kakorna i chokladen. Ställ på galler för att stelna.


Visa artikel


Re: 4 minuters kola

="Lotta Tålsgård"
4 minuters kola




Lagom lång tid att vänta Embarassed



Ska testa detta recept när andan faller på... Verkar smaskens, gottegris som man är..


Visa artikel


Äkta småländsk ostkaka (8-10 port)

Äkta småländsk ostkaka (8-10 port)



5 liter mjölk (3%-ig eller gammaldags)

3 dl vetemjöl

1 msk ostlöpe (finns på apoteket)

3 ägg

1½ dl socker

1 dl sötmandel

3 bittermandlar

3 dl vispgrädde



Värm 4½ liter av mjölken till 37°. Vispa ut mjölet i resten av mjölken och rör ner tillsammans med ostlöpen i den ljumma mjölken. Dra grytan från värmen och låt stå 30 minuter tills blandningen har stelnat (ystat sig). Skär kors och tvärs i massan och rör om så att vasslan skiljs ut. Häll massan genom en fin sil eller silduk och låt vasslan rinna av väl.

Vispa ägg och socker. Hacka mandeln. Riv bittermandeln. Blanda samman ostmassan, äggvisp, mandeln och grädde. Häll blandningen i en smord ugnssäker form som rymmer 2-2½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen (175°) i 50-60 minuter tills den fått fin färg och är genomgräddad.



Servera ostkakan ljummen med bär eller sylt och vispad grädde.



Receptet hittades på http://hem.passagen.se/lenjoh/efter/ostkaka1.htm


Visa artikel