Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Lingonpäron

Ett recept från 1911.
1 ½ ltr lingonsaft
2 ½ dcl vatten
½ kg socker
2 ½ kg päron
Saften,vattnet och sockret kokas en stund och skummas väl. Päronen skalas, stjälkarna skrapas och avskäras något och ett kors skäres i blomändan på varje päron. De läggas direkt i saften och får koka på
svag värme tills de äro mjuka och klara, päronen upptages med hålslev
och nedlägges i burk. Saften hopkokas och slås het över päronen



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N