Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kyckling med persiljesås (4 port)

Kyckling med persiljesås (4 port)

4 kycklingfiléer
4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 tsk salt
1 liten gul lök

Persiljesås:
2 msk margarin
5 msk vetemjöl
6 dl buljong från kycklingen
2,5 dl matlagningsgrädde
½ dl persilja (hackad, fryst eller färsk)

Koka upp vatten, buljongtärning, salt och löken i klyftor i en stekpanna med lock. Lägg i kycklingfiléerna och låt koka i 20 minuter på svag värme.
Gör såsen: Smält margarinet i till såsen i en såskastrull. Rör ut vetemjölet, späd med grädden och buljongen och låt koka upp. Låt puttra några minuter och rör sedan ned persiljan. Servera med kokt potatis och kokta morötter i stavar.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N