Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
FLÄSKFILÉ MED GULDKANT (4 personer)
Finputsa och skär 6-700 gr fläskfilé i skivor som är ca 1,5 cm tjocka. Krydda med salt, svartpeppar och rikligt med Herbamare örtsalt. Stek 3-4 minuter på varje sida i smör. Tillsätt 1,5 msk honung och låt småputtra ytterligare 4-5 minuter. Häll därefter i saften av en apelsin (ca 0,5 dl), 3 dl vispgrädde och 4-5 tsk soja. Låt småkoka 10 minuter. Servera med pressad potatis och gelé. Smaken på såsen kan förhöjas ytterligare genom att 1 msk konjak tillsätts just före serveringen.
Detta recept hittade jag för många, många år sedan i ICA-Kuriren. Vet inte hur många gånger jag bjudit vänner och bekanta på det, men succé blir det varje gång