Recept

  Kommentarer av Yin o Yang

Det här är enkelt och smidigt. Lycka till!Godaste inlagda gurkan21/2 kg Västeråsgurka

rikligt med dillkronor1 påse gula senapskorn

1 bit pepparrotLagen:1 1/2 dl jodfritt salt

4 1/2 dl socker½ l färdigblandad inläggningsättika

Skölj och borsta gurkorna rena. Skär dom i inte alltför tunna skivor. Varva gurkskivorna med dillkronor, den tärnade pepparroten och senapsfrön i en kruka eller hink. Rör ihop lagen kall. Detta tar tid. Häll lagen över gurkorna och lägg ett fat över som tyngd. Står inte lagen över gurkorna när dom saftat sig efter några timmar, komplettera med inläggningsättika.

Yin o Yang

Visa artikel


Jisses så länge sedan jag var inne på den här sidan :shock: . Och inte rapporterade jag hur det gick med planksteken :cry: . Men, bättre sent än aldrig - det blev jättegott. Jag gjorde klart allt och lade sedan alla ingredienserna på plankan, skjuts in i ugnen och mums så gott. Måste bara tänka på att göra moset lite fastare nästa gång, när nu det kan bli :?

Yin o Yang

Visa artikel


Återkommer med rapport Very Happy

Yin o Yang

Visa artikel


Tackar! Det blir nog invigning på fredag :) . Om man steker färdigt t ex köttet (tänkte använda fläskfilé), hur länge ska det då stå i ugnen? Borde väl räcka med tid så att moset får fin färg, eller tänker jag fel :?:

Yin o Yang

Visa artikel


Var ett ärende till grannkommunen och genade över torget. Där stod en dam och sålde massor med träsaker och annat. Bland alla brödkorgar, skärbräden och slevar låg det en hög med plankor Very Happy . De kostade 79;-/styck och jag hade precis pengar till 2 st Smile

Yin o Yang

Visa artikel


Jag tycker det är enklast att kopiera texten och klistra in den i ett eget dokument före utskrift :) . Då kan man fixa till längden på raderna, förstora texten osv.

Yin o Yang

Visa artikel


HURRA!

Så glad jag blev när jag gick in på det här receptet Very Happy Very Happy . Jag har tappat bort det och inte lyckats få tag på det igen. Nu ska det göras glögg till julen 2005 Wink

Yin o Yang

Visa artikel


Re: Chokladkaka med Fingermarie kex??

[quote"Tinaz"]Ja har för mig att kakan heter RadiokakanVem minns inte Radiokakan. Min mor gjorde den ofta till lördagsfikat Very Happy . Tror den hette radiokakan för att när man skar en skiva, så såg det ut som framsidan på en gammal radiomottagare.

Yin o Yang

Visa artikel


En favorit

Den här grytan har i många år tillhört mina absoluta favoriter Very Happy , rekommenderas varmt.

Yin o Yang

Visa artikel


Allergianpassad mat

Så snabb Du är - tusen tack :lol: Hoppas att det kommer in roliga recept här som jag kan tipsa min kompis om

Yin o Yang

Visa artikel