Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Apelsinsoppa (4 port)

Apelsinsoppa (4 port)

juicen av 4-6 apelsiner (ca 6 dl)
1 kanelstång
2 äggulor
2 msk florsocker
1 dl crème fraiche

Skölj apelsinerna och riv skalet fint från 1 –2 av apelsinerna – utan att få med det vita. Pressa apelsinerna.Koka upp juicen tillsammans med kanelstången. Vispa äggulorna med florsockret. Häll över soppan och vispa. Tillsätt apelsinskalet lite i taget och smaka av så att soppan inte blir för bitter. Vispa crème fraichen hårt. Servera soppan ljummen med skorpor och en klick hårt vispad crème fraiche. (se recept Kardemummaskorpor)

FÖR ALLA? Glutenfri. Gör mjölkfri: välj mjölkfri crème fraiche, t ex Sour supreme. Innehåller ägg.

Servera gärna några hela apelsinfiléer till eller en blandad fruktsallad.

Receptet är saxat från Buffe 2006-01



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N