Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Hawaiiburgare (4 port)

Hawaiiburgare (4 port)

400 g köttfärs
2 msk vatten
1 tsk curry
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 burk ananas i skivor (225 g)
1 klyfta isbergssallad
1 rödlök
1/2 msk smör eller flytande margarin
chutney
sweet chili
ketchup

Blanda köttfärs med vatten, curry, salt och peppar. Dela i 8 delar. Låt ananas i skivor rinna av. Forma 4 köttfärsbiffar, ganska tunna. Lägg en ananasskiva på varje. Platta ut resten av färsen till 4 biffar och lägg ovanpå ananasen. Tryck till i kanterna. Skölj och strimla isbergssallad. Skala och skiva rödlök. Värm hamburgerbröd enligt förpackningens anvisning. Hetta upp smör eller flytande margarin i en stekpanna. Stek färsbiffarna i ca 5 minuter per sida på medelvärme,de ska bli genomstekta utan att brännas. Fördela sallad och lök på brödets underdel. Lägg på färsbiffarna och brödlock. Servera med chutney, sweet chili och/eller ketchup.

Receptet är från Buffé nr 1 2006.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N