Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Asiatisk lax med risnudlar (4 portioner)

Asiatisk lax med risnudlar (4 port)

4 laxkotletter, ca 115 g vardera
2 tsk fem kryddor (kinesisk kryddblandning)
300 g risvermiceller
2 msk ljus soja
2 tsk klar honung
2,5 cm färsk ingefära, skalad och riven
2 vitlöksklyftor, pressade
1 stor morot, ca 125 g, skivad
350 g champinjoner, avtorkade och skivade
1 msk färsk koriander (kan uteslutas)
nymalen svartpeppar

Skölj laxkotletterna. Torka torrt med papper. Gnid in fem kryddor på laxens båda sidor. Smaksätt med svartpeppar. Ställ åt sidan i 30 min. Lägg nudlarna i en skål. Täck med kokande vatten. Låt stå i 15 min. Häll av och lägg nudlarna i en kastrull med kokande vatten. Koka 1 min. Häll av och håll nudlarna varma. Grilla laxkotletterna under varm grill i 7–10 min eller tills de är genomstekta. Vänd en gång efter halva tiden. Hetta upp en ytbehandlad stekpanna. Tillsätt soja, honung, ingefära, vitlök, morot och purjo. Woka i 3–4 min tills grönsakerna börjar bli mjuka. Tillsätt svampen och woka 2 min till. Lägg upp nudlarna på tallrik eller skål. Lägg på grönsaker och deras spad och sist laxen. Strö ev över koriander.

Saxat från Expressen



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N