Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Filmjölkslimpa a la GI

Filmjölkslimpa a la GI

3 1/2 dl siktat dinkelmjöl
4 dl fullkornsdinkelmjöl
2 dl hela dinkelkorn
1/2 dl linfrö
1 1/2 dl sojamjöl
1 1/2 dl fiberhavregryn
1 1/2 tsk salt
1 1/2 msk bikarbonat
1 liter filmjölk
olja till formen

Eventuell smaksättning:
1 dl hackade torkade aprikoser eller
1 dl hackad färsk spenat eller
1 dl hackade nötter
bakplåtspapper

Blötlägg de hela dinkelkornen över natten. Värm ugnen till 175°. Smörj formarna med olja. Stöt linfröna i mortel. Låt dinkelkornen rinna av ordentligt. Blanda samman dinkelmjöl, linfrö, sojamjöl, havregryn, salt och bikarbonat i en stor bunke. Rör ner filmjölken, lite i taget, till en jämn smet. Rör till sist ner dinkelkornen. Häll smeten i bakformarna och grädda brödet på nedersta falsen i ugnen i 45-60 min. Lägg bakplåtspapper över efter halva gräddningstiden, så att brödet inte blir för mörkt och ytan inte så hård. Låt brödet svalna under bakduk.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N