Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Eventuell smaksättning:
1 dl hackade torkade aprikoser eller
1 dl hackad färsk spenat eller
1 dl hackade nötter
bakplåtspapper
Blötlägg de hela dinkelkornen över natten. Värm ugnen till 175°. Smörj formarna med olja. Stöt linfröna i mortel. Låt dinkelkornen rinna av ordentligt. Blanda samman dinkelmjöl, linfrö, sojamjöl, havregryn, salt och bikarbonat i en stor bunke. Rör ner filmjölken, lite i taget, till en jämn smet. Rör till sist ner dinkelkornen. Häll smeten i bakformarna och grädda brödet på nedersta falsen i ugnen i 45-60 min. Lägg bakplåtspapper över efter halva gräddningstiden, så att brödet inte blir för mörkt och ytan inte så hård. Låt brödet svalna under bakduk.