Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Fransk äpelpaj

Fransk äpelpaj

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1/2 dl florsocker
100 gram smör
1 äggula

6-7 små lite syrliga äpplen i tunna skivor

Fyllning:
1 1/2 dl kaffegrädde
1 dl tjock grädde
1 helt ägg
2 äggulor
3 msk socker
2 msk vaniljsocker
ev 1 msk konjak

Glasyrgele:
1 burk aprikospuré (barnmat)
lite vatten

Nyp ihop pajdegen och ställ kallt 1 tim. Kavla ut degen i en pajform (ca 28 cm i diameter). Picka botten lätt med en gaffel och förgrädda skalet i ca 20 min i 200°. Vispa ihop fyllningen. Lägg ut äppleskivorna i ett tjusigt mönster i pajskalet och häll på fyllningen. Grädda ca 25 min i 200° . Pensla pajen med några matskedar aprikospuré utrört i litet kallt vatten. Servera pajen kall eller sprödvärmd. Ingen grädde behövs till!

Receptet är från http://hem.passagen.se/cajsawargskokbok/ och verkar smaskens Very Happy



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N