Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Fransk äpelpaj

Fransk äpelpaj

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1/2 dl florsocker
100 gram smör
1 äggula

6-7 små lite syrliga äpplen i tunna skivor

Fyllning:
1 1/2 dl kaffegrädde
1 dl tjock grädde
1 helt ägg
2 äggulor
3 msk socker
2 msk vaniljsocker
ev 1 msk konjak

Glasyrgele:
1 burk aprikospuré (barnmat)
lite vatten

Nyp ihop pajdegen och ställ kallt 1 tim. Kavla ut degen i en pajform (ca 28 cm i diameter). Picka botten lätt med en gaffel och förgrädda skalet i ca 20 min i 200°. Vispa ihop fyllningen. Lägg ut äppleskivorna i ett tjusigt mönster i pajskalet och häll på fyllningen. Grädda ca 25 min i 200° . Pensla pajen med några matskedar aprikospuré utrört i litet kallt vatten. Servera pajen kall eller sprödvärmd. Ingen grädde behövs till!

Receptet är från http://hem.passagen.se/cajsawargskokbok/ och verkar smaskens Very Happy



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N