Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Det här receptet går lätt att laga för mjölkallergiker.
3-500 g färsk el fryst fiskfilé, (tex sej, torsk eller hoki)
En näve ruccola
Några dl couscos
2-3 tomater
1/2 -1 dl mjölk, havremjölk el motsv
Curry
Ev lite gurkmeja
1/2 fiskbuljongtärning
Lite smör el olja
Några msk redningsmjöl (tex Maizena, vetemjöl, el motsv)
Fisken Skär fisken i bitar Skär tomaterna i skivor Klipp sönder Ruccolan i småstrån Koka upp couscos enl förpackningen Medan couscosen sväller steker du fisken När fisken är klar steker du tomaterna
Såsen Värm smöret eller oljan Vispa i mjölet Avsmaka med curry och buljong Gör gärna såsen gul med gurkmeja
Upplägget Lägg ut Ruccola, fisk, couscos och tomat ovanpå
varandra i nämnd ordning på ett fat, ringla såsen över.