Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Karins glutenfria dajmtårta

Karins glutenfria dajmtårta

Ingredienser:
Botten:
100 gram sötmandel
50 gram smör eller margarin
1 ägg
2½ dl socker
2 msk potatismjöl
2 äggvitor

Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 påse dajmkulor (100 gr)

Garnering:
¾ dl kakao
½ dl socker
¾ dl vatten
1 msk smör eller margarin
dajmkulor

Bottnar: Mal mandeln. Smält matfett och låt det svalna. Rör samman ägg och socker. Blanda mandel och potatismjöl. Rör ner blandningen i smeten och tillsätt matfett. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.Rita fyra cirklar, cirka 20 cm i diameter på bakplåtspapper. Bred ut smeten jämnt i cirklarna. Grädda mitt i 200° i 10-15 min. Låt bottnarna svalna innan de lossas från papperet.

Fyllning: Vispa grädden. Krossa dajmkulorna. Spara cirka 1 matsked till garnering. Blanda ner resten i grädden. Bred grädden över tre bottnar och lägg ihop dem. Lägg den fjärde ovanpå.

Garnering: Blanda kakao, socker och vatten i en kastrull. Låt blandningen koka under omrörning tills den är ganska tjock. Tillsätt matfett och rör tills glasyren är helt slät. Låt den svalna något.Bred glasyren på tårtan och strö på dajmkulor. Låt dajmtårtan stå kallt en stund före serveringen.

Receptet är från http://www.bulldozer.nu/uttryck/gluten.html



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N