Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
200 g smör eller margarin
3 d l strösocker
2 ä gg
2 d l vetemjöl
1 t sk bakpulver
4 t sk vaniljsocker
1 d l kakao
smör till formen
ströbröd till formen
Kolakräm
3 d l vispgrädde
3 d l strösocker
3 m sk sirap
150 g mörk choklad
150 g smör eller margarin
Sätt ugnen på 175°C. Smält matfettet till kakan i en kastrull. Rör ner socker och ägg i kastrullen. Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vänd ner detta i smeten. Häll i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 min. Låt svalna. Blanda alla ingredienser till kolakrämen utom matfettet i en gryta. Koka tills den tjocknat ordentligt, det tar 30-40 min. Rör ner matfettet och låt svalna. Lägg tårtan på ett fat. Bre över kolakrämen i ett tjockt lager och låt stelna. Garnera med exotiska frukter, t ex physalis, passionsfrukt och färska fikon. Hallon passar också bra på kolakrämen.