Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Choklad och kolatårta (8 port)

Choklad och kolatårta (8 port)

200 g smör eller margarin
3 d l strösocker
2 ä gg
2 d l vetemjöl
1 t sk bakpulver
4 t sk vaniljsocker
1 d l kakao
smör till formen
ströbröd till formen

Kolakräm
3 d l vispgrädde
3 d l strösocker
3 m sk sirap
150 g mörk choklad
150 g smör eller margarin

Sätt ugnen på 175°C. Smält matfettet till kakan i en kastrull. Rör ner socker och ägg i kastrullen. Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vänd ner detta i smeten. Häll i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 min. Låt svalna. Blanda alla ingredienser till kolakrämen utom matfettet i en gryta. Koka tills den tjocknat ordentligt, det tar 30-40 min. Rör ner matfettet och låt svalna. Lägg tårtan på ett fat. Bre över kolakrämen i ett tjockt lager och låt stelna. Garnera med exotiska frukter, t ex physalis, passionsfrukt och färska fikon. Hallon passar också bra på kolakrämen.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N