Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Mazarinkaka med ananas i långpanna 24 st

Mazarinkaka med ananas i långpanna 24 st

200 g smör
3 dl socker
3 ägg
1 dl sötmandel
6 bittermandlar
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ msk vanillinsocker
2 ¼ dl mjölk
ca 275 g väl avrunnen konserverad ananas i bitar

Kräm
200 g smör
2 dl socker
3 äggulor
2 tsk vanillinsocker

Garnering
Ca 1 dl kokos

Rör smör och socker poröt. Tillsätt äggen, ett i taget. Mal mandeln och rör i den. Blanda mjöl, bakpulver och vanillinsocker. Rör ned i äggsmeten växelvis med mjölken. Häll smeten på ett bakpapper i en långpanna, ca 25x35 cm. Fördela ananasen däri, skär den först gärna i mindre bitar först. Grädda i nedre delen av ugnen (200°) ca 20 min. Strö på kokos om kakan ska vara utan kräm. Låt kakan kallna.

Kräm: blanda smör, socker och äggulor i en kastrull. Låt krämen sjuda på svag värme under omrörning tills den tjocknat. Smaksätt med vanillinsocker. Låt svalna. Bred sedan krämen jämnt över kakan. Dekorera med kokos. Låt stelna innan kakan skärs i rutor.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N