Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Mazarinkaka med ananas i långpanna 24 st

Mazarinkaka med ananas i långpanna 24 st

200 g smör
3 dl socker
3 ägg
1 dl sötmandel
6 bittermandlar
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ msk vanillinsocker
2 ¼ dl mjölk
ca 275 g väl avrunnen konserverad ananas i bitar

Kräm
200 g smör
2 dl socker
3 äggulor
2 tsk vanillinsocker

Garnering
Ca 1 dl kokos

Rör smör och socker poröt. Tillsätt äggen, ett i taget. Mal mandeln och rör i den. Blanda mjöl, bakpulver och vanillinsocker. Rör ned i äggsmeten växelvis med mjölken. Häll smeten på ett bakpapper i en långpanna, ca 25x35 cm. Fördela ananasen däri, skär den först gärna i mindre bitar först. Grädda i nedre delen av ugnen (200°) ca 20 min. Strö på kokos om kakan ska vara utan kräm. Låt kakan kallna.

Kräm: blanda smör, socker och äggulor i en kastrull. Låt krämen sjuda på svag värme under omrörning tills den tjocknat. Smaksätt med vanillinsocker. Låt svalna. Bred sedan krämen jämnt över kakan. Dekorera med kokos. Låt stelna innan kakan skärs i rutor.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N