Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Currykryddade kycklingben (4 port)

Currykryddade kycklingben (4 port)

12 kycklingben (färska eller djupfrysta)
1 dl mango chutney
2 msk olja
1 msk curry
1 tsk salt

Sås
2 msk sesamfrön
1 bit gurka (ca 10 cm)
2 dl matlagningsyoghurt
2 krm salt
1 krm kajennpeppar


Tina kycklingbenen om djupfrysta används. Lägg benen i en liten långpanna. Mixa mango chutneyn slät med mixerstav eller i en liten mixer. Tillsätt olja, curry och salt. Pensla benen med blandningen. Stek mitt i ugnen i 225°C, ca 20 min. Vänd benen någon gång under tiden. Kontrollera att kycklingbenen är genomstekta dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag. Rosta under tiden sesamfröna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Låt svalna. Skölj och småtärna gurkan. Smaka av yoghurten med salt och peppar. Blanda i sesamfrö och gurka. Servera kycklingbenen med såsen, klyftpotatis och sallad.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N