|
|
Marinerade thailändska kycklingben (4 port)
Marinerade thailändska kycklingben (4 port)
8 kycklingben
Marinad:
0,5 dl japansk soja
0,5 dl lime, pressad
2-3 tsk färsk ingefära, riven
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk sesamolja
Tillbehör:
4 portioner jasminris, kokt
2 paprikor, tunna klyftor
2 burkar wokmix med svamp (á 280 g)
2 tsk rapsolja
4 msk sweet chilisås
Skär ett par snitt i varje kycklingben. Blanda marinaden i en ugnsform så stor att kycklingbenen ryms, vänd ner dem och låt dra ca 1 tim i rumstemperatur. Sätt in formen i mitten av ugnen i 225° och stek tills kycklingen är genomstekt, ca 30 min. Ös köttet ett par gånger under stekningen. Servera med ris, wokade grönsaker och sås.
|
|