Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kardemummaskorpor (ca 40 st)

Kardemummaskorpor (ca 40 st)

2 dl sötmandel (ca 150 g)
75 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 ägg
2 tsk kardemummakärnor
7 dl vetemjöl (420 g)
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
finrivet skal av 2 apelsiner

Sätt ugnen på 200 °C. Rosta mandel med skal högt upp i ugnen 5 –7 minuter.Passa noga. Hacka den grovt. Rör smör och socker poröst i en bunke. Vispa ner äggen ett i taget. Stöt kardemumman.Blanda med vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, mandel och finrivet apelsinskal. Rör ner det i smeten. Blanda samman till en deg. Forma 2 längder på mjölat bakbord och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda på nedersta falsen i ca 30 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 100 °C. Skär ev längderna i en över-och en underdel. Skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten och »torka « dem i ugnen i ca 40 minuter eller tills de känns torra.

FÖR ALLA? Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin i stället för smör. Innehåller gluten och ägg

Receptet är saxat från Buffe 2006-01



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N