Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Kesella-sallad:
250 g kesella Gourmet
salt
citronsaft
grovriven gul lök
hackad gurka
Dela kycklingen i ca 8 bitar eller dela kycklingfiléerna. Skala och skiva lök och vitlök och skär potatisen i ganska stora klyftor. Smält smöret i en gryta, lägg i lök och vitlök att fräsa några minuter. Blanda sedan i alla kryddorna och låt dem steka med i smöret under omrörning ett par minuter. Lägg i kycklingbitarna, vänd dem i kryddsmöret någon minut och häll sedan på krossade tomater och vatten. Smaksätt med salt. Koka upp och låt småkoka under lock ca 20 minuter. Lägg sedan i potatisklyftorna, späd ev. med lite mer vatten om det behövs och koka grytan ytterligare ca 20 minuter tills potatis och kyckling är klara. Ta upp de hela kryddorna: lagerblad, kanelstång och nejlikor. Servera gärna med en frisk kall "sallad" av 250 g kesella Gourmet, som smaksatts med salt, citronsaft, grovriven gul lök och lite hackad gurka. Den svalkar till den "heta" kycklinggrytan.