Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Struvor (20–30 st)
1 Ägg
1 dl Mjöl
1 dl Mjölk
1 tsk Strösocker
Struvjärn helst ett som är tillverkat i järn
Kokosfett till fritering
Strösocker och ev ingefära att vända struvorna i
Vispa ihop ingredienserna till en smet. Häll den i en liten men hög form eller i en tillbringare. Hetta upp kokosfettet i en liten kastrull och sänk ned struvjärnet i det heta fettet så att det blir varmt. Ta upp järnet och doppa det i smeten, det får inte komma smet på stjärnformens ovansida, då lossnar inte struvorna. Lyft järnet från smeten ned i det varma fettet och fritera till fin färg. Ta upp järnet och knacka lätt på det så att struvan lossnar, låt den droppa av på hushållspapper. Vänd struvan i strösocker, eventuellt kryddat med ingefära. Fortsätt nu att göra fler struvor, järnet behöver bara oljas första gången. Med struvor är det som med pannkakor – man misslyckas alltid med den första, så ge inte upp.
Receptet är från SvD.se
Gammal klassiker man kommer ihåg från farmors tid Mmmmm Vad goda....