Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Andalusisk tomatsoppa

ANDALUSISK TOMATSOPPA

4 portioner

2 stora morötter
1 stor gul lök
2 msk smör, margarin eller olja
2 – 3 msk vetemjöl
1 ½ l buljong
500 g färska tomater (går också bra med
hela konserverade, även om smaken är helt
oöverträffad med färska tomater!)
salt, vitpeppar
½ – 1 krm oregano (kan uteslutas)
1 tsk paprikapulver
finklippt persilja

Ansa och skär morötter och lök i små tärningar. Bryn dem i matfett, strö över mjöl och späd med buljong.

Skölj tomaterna och skär sönder dem. Blanda ned dem i soppan och låt den koka ca 30 minuter. Mosa sönder eller passera grönsakerna. Krydda soppan väl med salt, vitpeppar, ev oregano, paprika och finklippt persilja.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N