Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Det här receptet hittade jag i en tidning (Expressen?) för många år sedan. Det var ett hemma-hos-reportage hos Paula Pennsäter och hon bjöd på pasta. Det har blivit en favorit här hemma.
6 dl pasta (cappeli elller gnocchi)
300 g nötkött, innanlår, utskuren biff eller liknande
2 gula lökar
Smör
1 dl syltlök
1,5 msk fransk senap
2 msk soja
1 buljongtärning
2 dl creme fraiche
2-3 dl vispgrädde
Salt och peppar
Koka pastan. Strimla köttet. Skala och skiva löken. Vispa ihop grädde, creme fraiche, senap, soja, buljongtärning och vatten i en gryta. Stek köttet och löken var för sig i en stekpanna. Lägg kött och den skivade löken i såsen. Krydda. Låt koka ihop 6-7 minuter. Blanda pastan med syltlök och sås. Servera med vitlökbröd.