Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

FISK PÅ PRÅMSKEPPAR´NS VIS

FISK PÅ PRÅMSKEPPAR´NS VIS

600 gram torskfilé
12-16 små champinjoner
8 - 12 stycken schalottenlök
2 deciliter vitt vin
12 råa havskräftstjärtar
4 stycken ägg
0,5 deciliter persilja; grovhackad

[u:c3ec7071eb]Är ett gammalt franskt sätt att anrätta sin fisk på.[/u:c3ec7071eb]

Lägg torskfiléerna på en braspanna och pensla med lite olivolja. Salta och
peppra. Grädda i 175°C varm ugn i ca 12 minuter. Skala schalottenlökarna och lägg dem tillsammans med champinjonerna i en gryta. Slå på vinet och koka under lock i ca 10 minuter. Stek havskräftstjärtarna i lite smör, salta och peppra. Knäck äggen i en slev och häll ner i fritösen. När de flyter upp till ytan, vänd dem. Ta upp och låt dem rinna av på ett hushållspapper.
Salta.
Lägg torskfiléerna på 4 varma tallrikar och fördela lök och champinjoner över torsken. Red av buljongen lätt med lite majsenamjöl, vispa i smöret klickvis i buljongen. Smaka av med salt och peppar. Kasta i persiljan och häll såsen över anrättningen. Lägg på kräftstjärtarna och garnera med ägget. Servera med kokt potatis.



Husse
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N