|
|
Pain riche
Pain riche 4 st:
25 g jäst
5 dl vatten
1 msk ölja
2 tsk salt
12-13 dl (ca 800g) vetemjöl SPECIAL
Dela sönder jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 gr. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, oljan, saltet och nästan allt mjöl. Spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta degen tills den blir smidig och släpper bunken.
Jäs under bakduk ca 1 timme. Här efter knådas degen mycket lätt på mjölat bakbord. Dela den i 4 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka, lika lång som plåten, och rulla ihop. Lägg dem på bakpapper på plåten. Jäs dem under bakduk 30-40 minuter. Skära dem med rakblad eller vass kniv. Spraya med vatten och grädda i mitten av ugnen ca. 15 minuter.
|
|