|
|
Räkmoja
Smarrig räkrätt! God med kycklingbitar eller fläskfilé också.
400-500 g skalade räkor
1 hackad gul lök
1 strimlad purjolök
1 msk smör
1-2 vitlöksklyftor
1 msk vetemjöl
1 pkt mellangrädde eller matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 buljongtärning
minst 1 krm svartpeppar
minst 1 krm cayennepeppar
2-3 msk chilisås (jag brukar använda hot chili, så det blir lite tryck i d hela)
2-3 msk koncentrerad apelsinjuice
Fräs lök+purjo+paprika. Pressa i vitlök. Strö över mjöl, rör om. Häll på övriga ingredienser, UTOM räkorna. Låt puttra 5 min. Lägg i räkorna och låt dem bli varma. OBS! Räkorna får inte koka för då blir de sega!
Ris, gurka och citron är gott till.
|
|