Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Mandelgratinerade päron med vaniljsås

Mandelgratinerade päron


1 burk konserverade päron
100 g smör
1 dl socker
3 ägg
1 hg mandel
4 bittermandlar
2 msk vetemjöl

Låt päronen rinna av och lägg dom med den kupiga sidan upp i en ugnssäker form.
Skålla, skala och mal mandeln
Rör matfett och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör kraftigt
Blanda mandel och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten
Bred mandelsmeten över päronen och gratinera mitt i ugnen i 200 grader ca 35 minuter


Vaniljsås:

2 ägg
2-3 msk socker
1½ - 2 tsk vanilla
2 dl vispgrädde

Vispa ägg, socker och vanilla pösigt
Vispa grädden till hårt skum och blanda ner i äggsmeten



SOFIE24
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N