Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
det är ju gott som attan
men kan ni ge mej lite inputs till vad den passar
idag åt jag den på skinksmörgåsen o de va gott
men vill ha fler ideer
250 g färsk ingefära vatten
lag 2 1/2 dl vatten
5 1/2 dl socker
1 Skala och skär ingefäran i centimeterstora bitar. Koka dem mjuka i vatten, det kan ta 1/2–1 timme.
2 Koka upp lagen, lägg i ingefäran och sjud den ca 1 timme.
3 Ta upp ingefäran och lägg den i en glasburk. Koka ihop lagen lite på stark värme, ca 5 min. Häll lagen över ingefäran och sätt genast på lock.