|
|
Gyllengula Vaniljsnurror
Gyllengula Vaniljsnurror ca 16 st
Ingredienser:
50 g jäst
150 g rumsvarmt smör
1 dl mjölk
2 msk strösocker
2 ägg
ca 7 dl vetemjöl
75 g smör
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1½ dl vaniljkräm
1 uppvispat ägg
Gör så här:
1. Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Låt blandningen bli fingervarm. Häll lite i degbunken och rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av degvätskan, socker, ägg och det mesta av mjölet. Spara ca 1 dl till utbakningen. Arbeta samman till en blank och smidig deg.
2. Rör samman smör, florsocker, vaniljsocker och vaniljkräm till en smidig kräm.
3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla ut degen till en rektangulär platta. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär rullen i ca 16 bitar. Lägg dem i pappersformar på en bakplåt och låt jäsa under bakduk i ca 50 minuter.
4. Pensla bullarna med ägg. Grädda mitt i ugnen tills gyllene. Låt bullarna svalna och pudra med florsocker.
|
|