|
|
Fisk och Paprikaspett med Vitlöksmarinad
Fisk och Paprikaspett med Vitlöksmarinad 4 port
Ingredienser:
300 g torsk
300 g marulk
1 citron
2 kvistar färsk rosmarin
3 paprikor, röd, grön och orange
1 vitlöksklyfta
1 lime
2 msk olivolja
salt och peppar
Gör så här:
1. Skölj och torka av fisken. Ta bort ev. ben med en pincett. Skär varje fisksort i 12 bitar, 2-3 cm. Skär citronen i 8 skivor. Dela rosmarinkvistarna i ca 3 cm långa bitar.
2. Halvera och ansa paprikorna. Dela varje halva på mitten. Pressa vitlöken i en skål. Pressa limen över vitlöken tillsammans med olivolja.
3. Varva paprika och fisk på spetten. Trä en citronskiva och en rosmarinkvist mellan varje omgång.
4. Pensla spetten med vitlöksöljan. Salta och peppra och lägg dem på en tallrik. Täck med plastfolie och låt stå i kylen i 1 timme.
5. Grilla spetten runtom, ca 8 minuter och pensla dem under tiden med marinaden.
|
|