Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Italienska färsen

ITALIENSKA FÄRSEN

Från Husmoderns Köksalmanack 1978.

750 g blandfärs
1 tjock skiva vitt bröd
drygt 1 dl mjölk
2 vitlöksklyftor
1 dl klippt persilja
rivet skal av 1 citron
1 krm riven muskot
1 ägg
svart- och vitpeppar efter smak

Lägg brödet i blöt i litet vatten. Låt det svälla och krama ur det. Blanda färs och bröd och späd med mjölken. Rör ned ägg och kryddor.

Häll färsen i en smord brödform, ca 1 1/2 l, och grädda i 200 - 225° ca 45 minuter.

Servera den gärna direkt ur formen. Den krymper något under gräddningen och omges av god sky. Stekt potatis är gott till liksom en god sallad, t ex strimlad isbergssallad och tomatklyftor i en vinägrettsås.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N