|
|
Hallonbullar
HALLONBULLAR
Bullarna är allra godast nygräddade, men blir det några över så förvara dem i plastpåse. Värm sedan i ugnen. Receptet går utmärkt att dubbla.
Ca 10 bullar
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl socker
½ tsk stött kardemumma
50 g smör eller margarin
½ ägg
1 dl mjölk
Fyllning:
¾ dl hallonsylt
Pensling och garnering:
½ ägg
2 msk mandelspån
Sätt ugnen på 250°.
Blanda vetemjöl, bakpulver, stött kardemumma och socker i en skål. Finfördela matfettet i blandningen med hjälp av gaffel eller fingertoppar. Vispa upp ägget, häll hälften i mjölblandningen och tillsätt mjölken. Rör om till en jämn smet.
Klicka upp degen på bakpappersklädd plåt. Med hjälp av mjölad tumme görs en fördjupning i varje bulle. Lägg i sylten, pensla med ägg och strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Bella
|
|