Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
3 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
½ dl socker
1 ägg
½ tsk hjorthornssalt
1 tsk vanillinsocker
Fyllning:
4 stora äpplen
3 msk socker
2 tsk kanel
25 g russin
125 g mandelmassa
1 litet ägg
Blanda snabbt ihop degen och låt den vila kylskåpskallt minst 15 minuter. Kavla ut degen till en kaka, ca 25 cm i diameter.
Skala frukten, ta bort kärnhusen och skär den i jämna klyftor. Rulla äppelklyftorna i en blandning av kanel och socker och tryck fast dem i degen. Strö över russinen. Riv mandelmassan och blanda ut den med ägget. Klicka blandningen över kakan.
Grädda mitt i 200° ugn ca 30 minuter eller tills frukten är mjuk. Servera kakan ljummen med lättvispad grädde.