|
|
Apelsintårta med bär
APELSINTÅRTA MED BÄR
5 – 6 portioner
Deg:
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl socker
50 g smör eller margarin, skivat
1 ½ msk kallt vatten
Fyllning:
2 ägg
2 dl florsocker
saft av 2 apelsiner
1 citron
50 g smält smör eller margarin
Arbeta samman mjöl, socker och matfett. Blanda i vattnet, arbeta ihop degen och låt den vila i kylskåp minst 1 timme. Kavla därefter ut den tunt och lägg den i en rund pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Degen ska gå upp på pajformens kant. Låt pajskalet stå 15 minuter innan det gräddas i 200° ca 15 minuter.
Vispa äggen till fyllningen lätt och blanda med siktat florsocker, apelsinsaft och smält matfett. Häll fyllningen i pajskalet och grädda ytterligare 12 – 15 minuter.
Servera tårtan med färska eller frysta bär och vispad grädde.
Bella
|
|