|
|
Apelsinrutor
APELSINRUTOR
16 – 20 st
150 g smör eller margarin
3 ägg
2 dl socker
½ krm salt
rivet skal av 1 apelsin
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Indränkning:
2 dl florsocker
saft av 1 – 2 apelsiner
2 msk vatten
Garnering:
1 – 2 apelsiner
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg, socker, salt och rivet apelsinskal pösigt. Rör ned mjöl blandat med bakpulver omväxlande med matfett. Häll smeten i en liten smord och bröad långpanna, 20 x 30 cm. Grädda på galler i nedre delen av ugnen i 175° ca 30 minuter. Låt kakan svalna i formen.
Rör samman florsocker, apelsinsaft och vatten till en lag. Picka kakan med en provnål och häll över lagen. Skär den kalla kakan i jämnstora bitar och garnera med tunnskurna apelsinskivor.
Du kan byta ut apelsinskal och –saft mot rivet skal och saft av 1 citron. Pröva gärna också lime.
Bella
|
|