|
|
Risfrestelse
RISFRESTELSE
Spara överblivet ris och gör något matigt och gott. Med riset som grund tar du vad du har i skafferiet och svänger ihop frestelsen.
4 – 6 portioner
1 gul lök
1 morot
½ grön paprika
1 msk matolja
2 ½ dl rester av kyckling-, fläsk- eller nötkött
5 dl kokt ris
2 ägg
2 dl kaffegrädde
3 msk kinesisk soya
Serveringstips:
Blandad sallad och fullkornsbröd.
Tips:
Gör rätten vegetarisk och ersätt köttet
med olika slags grönsaker.
Skala lök och morot. Ansa paprikan och hacka löken. Skär morot och paprika i små tärningar. Värm oljan i en stekpanna och fräs lök, morot och paprika ca 5 minuter. Blanda ned köttet och värm ytterligare ett par minuter.
Blanda grönsaker och kött med riset och lägg alltsammans i en smord, ugnssäker form. Blanda ägg, grädde och soya i en skål. Häll det i formen.
Grädda i mitten av ugnen i 175° ca 20 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.
Servera gratängen.
Bella
|
|