|
|
Pannacotta med kanel (4 port)
Pannacotta med kanel (4 port)
1 gelantinblad
2 1/2 dl mager matlagningsgrädde, ca 7%
1 vaniljstång¨
2 msk strösocker
Garnering
1 rött äpple
2 tsk kanel
3 msk strösocker
Låt gelantinbladet ligga i rikligt med vatten ca 5-10 min. Häll grädden i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ner fröna i grädden. Lägg i stången, tillsätt socker och låt koka upp. Dra ifrån värmen. Krama ur gelantinbladet och blanda ner i den varma vätskan. Fördela i fyra små formar. Låt stå kallt i minst 3 tim.
Garnering: Klyfta äpplet tunt. Förväll nån minut i lite vatten. Låt klyftorna rinna av. Blanda kanel och socker och vänd äppelskivorna i blandningen. Lägg ett par kyftor på varje pannacotta inför servering.
Receptet är från Hemmets Veckotidning, nr 10/2006
|
|