|
|
Pepparkaksrulltårta med saffranscrème
Pepparkaksrulltårta med saffranscrème
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskrydda
Fyllning:
500 g Kesella vanilj
1 påse saffran, 0,5 g
Sätt ugnen på 225°. Rör ihop Kesella och saffran till fyllningen. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm. Vispa ägg och socker
poröst. Blanda potatismjöl, bakpulver och pepparkakskrydda. Rör ner det i smeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt
i ugnen 5 – 7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna. Bred fyllningen
över kakan och rulla ihop, förvara i kyl. Skär i bitar före servering.
Mums!
Receptet är från en ARLA broschyr
|
|