Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Sillbullar

Sillbullar med korintsås. 4 Portioner

2 Stora salta sillar
5 Kokta kalla potatisar
2 dl Kokt eller stekt kött
1 dl Mjölk
1 ml Vitpeppar
1/2 dl Ströbröd

Sås
3/4 dl Korinter
4 dl Buljong
1 1/2 tb Maizena el potatismjöl
1/2 dl Vatten
2 tb Vinäger
1 tb Sirap
Salt Soja

Istället för hela sillar kan 4 saltsillsfiléer användas.
Rensa och filea den hela sillen. Dra bort skinnet.
Låt sillfiléerna ligga i kallt vatten ca 15 min. (Eller använd urvattnad steksill på burk.
Mal sill, potatis och kött i köttkvarn eller finfördela i matberedare.
Blanda färsen med mjölk till smidig och formbar konsistens.
Peppra.
Forma färsen till platta biffar. Vänd dem i ströbröd.
Stek sillbullarna i smör på medelstark värme tills de fått färg och är genomstekta, ca 3 min/sida.

SÅS: Koka korinterna mjuka i buljongen. Blanda maizena eller potatismjöl och vatten.
Dra kastrullen från värmen. Rör ned redningen. Låt såsen koka ca 3 min med maizenamjöl men bara koka upp med potatismjöl.
Smaksätt med vinäger, sirap, salt och soja.

Servara med kokt potatis



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N