Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Hallon och äppelsmulpaj

Smulpaj med ett knaprigt täcke av havregryn och solrosfrön.

Det här behövs för ca 6 personer:
Fyllning:
3 - 4 skalade äpplen i skivor
300 g hallon
saft av en 1/2 citron
3 – 4 msk socker
1 msk kanel
3 msk potatismjöl

Smuldeg:
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1/2 dl solrosfrön
1/2 tsk muskot
1/2 dl socker
100 g mjukt smör alt 1 dl flytande margarin

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°. Smöra en pajform.
2. Blanda äppelskivor och hallon med citronsaft, socker, kanel och potatismjöl. Fyll formen med blandningen.
3. Nyp ihop ingredienserna till smuldegen och strö den över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen tills smuldegen fått färg, ca 15 – 20 minuter.



brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N