Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Hallon och äppelsmulpaj

Smulpaj med ett knaprigt täcke av havregryn och solrosfrön.

Det här behövs för ca 6 personer:
Fyllning:
3 - 4 skalade äpplen i skivor
300 g hallon
saft av en 1/2 citron
3 – 4 msk socker
1 msk kanel
3 msk potatismjöl

Smuldeg:
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1/2 dl solrosfrön
1/2 tsk muskot
1/2 dl socker
100 g mjukt smör alt 1 dl flytande margarin

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°. Smöra en pajform.
2. Blanda äppelskivor och hallon med citronsaft, socker, kanel och potatismjöl. Fyll formen med blandningen.
3. Nyp ihop ingredienserna till smuldegen och strö den över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen tills smuldegen fått färg, ca 15 – 20 minuter.



brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N