Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Är det ngn som har ett recept på Tupp i vin? :twisted:
Vi blev väckta av tuppen i morshe, han stog och gol precis utanför sovrumsfönstret. :evil:
Coq au vin Till 4-5 personer: 1 kyckling/ungtupp om cirka 1 kg 2 msk smör 1 gullök 1 prujolök 1 morot 10-15 gula smålökar 1 lagerblad 1 ½ tsk salt ½ tsk timjan 1/4 tsk svartpeppar (grovmalen) 4 dl rödvin 1 pressad vitlökskyfta 1-2 hg färska champinjoner 2 msk vetemjöl Persilja
Stek kycklingen i ca 8 bitar. Bryn dem i en stekpanna så att de får färg runt om. Lägg sedan över dem i en gryta och vispa ur stekpannan med lite vatten och häll i grytan. Fräs hackad lök, strimlad purjo, morotsslantar och och smålökarna i smör och häll över i grytan. Häll på vinet och kryddorna och låt koka under lock i ca ½ timme. Skiva svampen och fräs den ett par minuter i stekpanna pch låt den koka med i grytan sista kvarten. Red av med lite mjöl och vatten och låt koka i 3-5 minuter till. Servera med kokt potatis som fransmännen gör.
Tupp i vin | Recept | Kyckling & annan fågel | Kyckling
Har ett annat gott recept på Coq au Vin att bjuda på. Kycklingen blir jättemör och såsen mustig och god.
Funkar bra att göra i ordning dagen före.
2 tsk olja
2 st hackad lökar
2 pressade vitlöksklyftor
1 kg kycklingfilé
150 g hackad rökt skinka
250 g små chaminjoner
½ liter rött vin (jag tar alltid matlagningsvin)
2 msk maizena
2 msk vatten
3 msk hackad persilja
Värm olja i en stor gryta. Låt lök och vitlök puttra mjuka. ha i hela kycklingfileér. Stek tills de har fått fin färg. Ta ur kycklingen. Fräs champinjoner och skinka. Lägg tillbaks kyckling och slå på vinet. Sjuda under lock, 1 timme eller tills kycklingen är mjuk. Blanda maizena med vatten och rör ner. Sjud i ett par minuter. Strö över persilja och servera.
Så nu har jag fått prova även detta recept och det blev jätte gott, oldwolfie o jen stog för matlagningen och ja tror dom blandate lite med receptet som oldwolfie har lagt in.
Det blev i allafall super gott, tack för recept och matlagning :-)
Stek kycklingen i ca 8 bitar. Bryn dem i en stekpanna så att de får färg runt om. Lägg sedan över dem i en gryta och vispa ur stekpannan med lite vatten och häll i grytan.
Fräs hackad lök, strimlad purjo, morotsslantar och och smålökarna i smör och häll över i grytan. Häll på vinet och kryddorna och låt koka under lock i ca ½ timme. Skiva svampen och fräs den ett par minuter i stekpanna pch låt den koka med i grytan sista kvarten.
Red av med lite mjöl och vatten och låt koka i 3-5 minuter till. Servera med kokt potatis som fransmännen gör.