Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Tupp i vin

Är det ngn som har ett recept på Tupp i vin? :twisted:

Vi blev väckta av tuppen i morshe, han stog och gol precis utanför sovrumsfönstret. :evil:

Coq au vin
Till 4-5 personer:
1 kyckling/ungtupp om cirka 1 kg
2 msk smör
1 gullök
1 prujolök
1 morot
10-15 gula smålökar
1 lagerblad
1 ½ tsk salt
½ tsk timjan
1/4 tsk svartpeppar (grovmalen)
4 dl rödvin
1 pressad vitlökskyfta
1-2 hg färska champinjoner
2 msk vetemjöl
Persilja

Stek kycklingen i ca 8 bitar. Bryn dem i en stekpanna så att de får färg runt om. Lägg sedan över dem i en gryta och vispa ur stekpannan med lite vatten och häll i grytan.
Fräs hackad lök, strimlad purjo, morotsslantar och och smålökarna i smör och häll över i grytan. Häll på vinet och kryddorna och låt koka under lock i ca ½ timme. Skiva svampen och fräs den ett par minuter i stekpanna pch låt den koka med i grytan sista kvarten.
Red av med lite mjöl och vatten och låt koka i 3-5 minuter till. Servera med kokt potatis som fransmännen gör.




Webmaster Jim Admin
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N